Hoppa till innehåll

Sagolikt Gott

Meny
  • Hem
  • Om oss
  • FAQ
  • Kontakt
Meny

Cookie of the day

Publicerat den av Jessie Chavez

Martha Stewart den amerikanska TV profilen med skinn på näsan har en massiv hemsida full med recept och tips och idéer för hem och hushåll. Där hittar man så klar ”Cookie of the day” med olika recept på kakor varje dag…

Rekommenderar ett besök för inspiration och tips, självklart är sidan på amerikanska och så då även alla mått men du hittar du enkelt omvandlare till svenska bakmått och vips är det hur enkelt som helst. Bland recepten finns allt ifrån småkakor, muffins tårtor, och pajer, you name it! Självklart kan du gå med som medlem och prenumrera på bla ”Cookie of the day” och får då alla smarriga recept mailade och jag lovar dig du kommer inte behöva titta efter en bakbok efter någon månad, här finns allt! 🙂
Till Martha och ”Cookie of the day” >>
Ett av min sambos favoritrecept bland de amerikanska kakrecepten är Angel fodd cake, en slags sockerkaka enbart gjord med äggvitor istället för hela ägg och får pga sin speciella konsistens men är himmelskt god med vaniljsås och bär.
Hittade en variant ibland Marthas recept med hallon i kakan, muuuums!!! 😛 (se receptet nedan.)
• Hos The English Shop och Gray’s där man kan köpa massor av olika baktillbehör mm för denna typ av bakning och deras butiker finns i Stockholm & Göteborg, alla vi andra kan beställa via deras webbshop.
Angel Food Swirl Cake
recept MarthaStewart.com

Ingredients
Makes one 10-inch cake
1 1/4 cups sifted cake flour, not self-rising
1 1/2 cups sugar, preferably superfine, sifted
Pinch of salt
1/2 pint (6 ounces) fresh raspberries
1 3/4 cups egg whites, about 12 large eggs
1 teaspoon cream of tartar
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract

Buttermilk Sorbet, for serving

Directions
(se min lista på måtten till svenska mått nedan, även länkare till omvandlare på nätet)
Preheat oven to 350 degrees, with rack in lower third. Cut parchment to fit bottom of round or heart-shaped 10-inch tube pan with legs or removable bottom. Fit paper into pan. Do not grease pan.
Sift flour, 1/2 cup sugar, and salt together. Sift again into a bowl. Using fork, mash 1/2 cup whole raspberries; strain through a fine sieve to yield about 1/4 cup mashed raspberries.
In the bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment, beat egg whites on medium-low speed until foamy. Beat in cream of tartar and vanilla. Increase speed to medium-high; beat until whites are nearly stiff. Reduce speed to medium-low; beat in the remaining 1 cup sugar, 2 tablespoons at a time. Beat until peaks are almost stiff but not at all dry. Transfer egg whites to large bowl.
Sift flour mixture over egg whites; fold in gently with large rubber spatula. Gently transfer 1/3 of batter to tube pan. Spoon 2 tablespoons mashed berries over egg whites. Spoon another 1/3 of batter into the pan; repeat with remaining mashed berries. Top with remaining batter. Run a knife through mixture, touching bottom of pan, to eliminate any air pockets. Leave the top very textured with peaks in the meringue; do not smooth.
Bake until the top of the cake is lightly golden and the cake springs back when pressed lightly, 35 to 45 minutes. (If top darkens too quickly, tent with foil.)
Invert pan onto its legs or hang it over the neck of a bottle or funnel; let cake stand, in the pan, until completely cool, about 1 hour. Run a knife around edges of the cake to loosen the sides. Unmold cake. Serve with buttermilk sorbet and remaining whole raspberries.

Vanliga mått hos Martha!
Mått:
1 stick of butter = 120 g
1 cup of self raising flour = Extra fint vetemjöl 2 1/2 dl
1 cup all purpose flour = Ett mjöl med bakpulver i 2 1/2 dl (funkar bra med vanligt mjöl)
1 pinch (nypa) = mindre än 1/8 tesked (torr)
1 dash (stänk) = tre droppar till knappt 1 1/8 tesked (våt)
1 tablespoons = 3 teskedar
1 teaspoon = 1 tesked
1 ounce (oz.) = 30 gram
Omvandlare >>

Temperaturer:
300 F = 148,8 C
325 F = 162,8 C
350 F = 177 C
375 F = 190 C

Kategorier

  • Blogg
  • Main

Senaste inläggen

  • Kan jag plocka ner fototapet?
  • Hudvård med tanke på framtiden
  • Blommiga klänningar andas sommar
  • Kan alla använda löshår?
  • Har du också tröttnat på det eviga städandet?
© 2022 Sagolikt Gott | Drivs med Superbs Personligt bloggtema